Viața unui bărbat, salvată la limită pentru că a purtat un Apple Watch. Cum l-a ajutat acest gadget – Hacker
mar, Mar 19th, 2019

Viața unui bărbat, salvată la limită pentru că a purtat un Apple Watch. Cum l-a ajutat acest gadget

În timp ce Samsung și alți mari producători de gadgeturi se întrec în telefoane care se pliază, Apple avansează în domeniul medical.

Un bărbat de 46 de ani din Richmond, Virginia, a fost salvat datorită faptului că purta un Apple Watch, care l-a alertat că ceva este în neregulă cu inima sa.

Dispozitivul, care are integrat un senzor pentru monitorizare cardiacă, i-a arărat lui Ed Dentel că pulsul său este anormal de ridicat: între 120 și 140 bătăi pe minut, în condițiile în care un puls normal este de aproximativ 60 – 100 de BPM.

Cu toate acestea, bărbatul a ignorat atenționarea ceasului și s-a culcat. A doua zi de dimineață, după micul dejun, a primit un nou avertisment, notează Daily Mail.

Ca să verifice dacă este sau nu o eroare, soția acestuia a luat ceasul, și l-a pus la mână, iar dispozitivul a arătat date cu totul diferite, ceea ce l-a convins pe Ed să apeleze de urgență la ajutorul unui specialist.

În ciuda faptului că nu avea un istoric medical cu probleme în familie, după ce i s-a făcut un test EKG, medicii au descoperit că inima sa nu funcționa normal.

Acum Ed urmează tratamentul prescris de medic și se simte bine. Însă cu totul alta ar fi fost situația dacă bărbatul nu ar fi fost avertizat de ceasul inteligent și nu s-ar fi dus la timp la spital.

sursa www.yoda.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved