Primul telefon care poate îți poate înlocui buletinul de identitate. A fost aprobat oficial – Hacker
Dum, Aug 2nd, 2020

Primul telefon care poate îți poate înlocui buletinul de identitate. A fost aprobat oficial

Telefoanele mobile au ajuns să înlocuiască foarte multe dispozitive individuale pe care le foloseam în trecut. Acum ele sunt și camere foto, și walkman-uri, iar în curând vor putea înlocui chiar și buletinele de identitate. De fapt, a fost aprobat deja primul model care va putea face, oficial, acest lucru.

Autoritățile germane le vor permite deținătorilor Galaxy S20 să utilizeze telefoanele mobile ca pe un act oficial de identitate, începând de anul acesta. Compania Samsung a anunțat în această săptămâniă că a încheiat un parteneriat cu Biroul Federal pentru Securitatea Informațiilor din Germania (German Federal Office for Information Security – BSI), Bundesdruckerei (bdr) și Deutsche Telekom Security GmbH pentru a certifica seria Galaxy S20 drept prima din lume ale cărei telefoane pot fi folosite precum un act oficial de identitate în Europa.

Acest lucru este posibil datorită încorporării procesorului creat special pentru asigurarea securității datelor numit Secure Elements (eSE) pe telefoanele S20, despre care Samsung susține că au cel mai ridicat nivel de criptare din lume. Și se pare că Germania are încredere suficient de mare încât să certifice compania la nivel national.

Soluția Samsung este compatibilă și cu regulile eIDAS din Uniunea Europeană, un set de reglementări realizate de organismul european care le permite cetățenilor să își folosească buletinele electronice și peste hotare. Așa că este foarte posibil să vedem această soluție adoptată pe scară largă foarte curând.

Dacă lucrurile merg conform planului, cetățenii germani vor putea utiliza telefonul mobil pentru a-și deschide conturi bancare, a închiria locuințe sau a plăti taxe către stat.

Cum era de așteptat, Samsung nu este singura companie cu o astfel de viziune. Apple explorează deja de câțiva ani ideea de a face iPhone-urile să înlocuiască permisul de conducere și pașaportul, iar Google lucrează în aceeași direcție.

sursa www.yoda.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved