Moscova ameninţă cu interzicerea Telegram dacă nu vor fi oferite codurile pentru decriptare serviciilor de securitate – Hacker
mie, Mar 21st, 2018

Moscova ameninţă cu interzicerea Telegram dacă nu vor fi oferite codurile pentru decriptare serviciilor de securitate

Autoritatea rusă de reglementare în domeniul comunicaţiilor a anunţat, marţi, că va interzice aplicaţia de mesagerie Telegram din aprilie dacă firma care o administrează nu le va oferi serviciilor de securitate codurile pentru decriptare, informează cotidianul Financial Times.

Avertismentul Autorităţii ruse pentru comunicaţii (Roskomnadzor) a fost transmis după o decizie a Curţii Supreme de Justiţie de la Moscova împotriva companiei care gestionează Telegram.

În acest context, creşte miza disputei pe care fondatorul Telegram, Pavel Durov, o are cu Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB), succesorul KGB, punând sub semnul întrebării şi iniţiativa Telegram de a investi 850 de milioane de dolari pentru lansarea unei criptomonede, observă cotidianul Financial Times.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a intentat o acţiune judiciară contra Telegram în 2017, cerând codurile pentru decriptarea traficului de date al serviciului de mesagerie, care are aproximativ zece milioane de utilizatori în Rusia. În octombrie 2017, o instanţă din Moscova a amendat Telegram cu 800.000 de ruble (14.000 dolari) pentru refuzul de a oferi codurile de criptare.

Ramil Ahmetgaliev, unul dintre avocaţii Telegram, a anunţat că serviciul de mesagerie nu se va conforma nici deciziei Curţii Supreme, explicând că încearcă să identifice căi de apel.

Pavel Durov a declarat că eforturile FSB se vor dovedi lipsite de succes. „Ameninţările cu blocarea serviciului Telegram dacă nu oferă datele private ale utilizatorilor nu vor da rezultate. Telegram va apăra libertatea şi datele private”, a transmis Pavel Durov.

Decizia Autorităţii de reglementare în domeniul comunicaţiilor deschide calea sesizării justiţiei dacă Telegram nu acceptă solicitările FSB în 15 zile. Roskomnadzor a atras atenţia că va cere blocarea serviciilor aplicaţiei de mesagerie.

Nu doar FSB a cerut acces la datele Telegram. Serviciile de securitate din Statele Unite, Marea Britanie şi din alte ţări europene au cerut, de asemenea, codurile pentru decriptare ale aplicaţiei de mesagerie. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a afirmat în ianuarie că mesageria Telegram riscă să devină „adăpost al infractorilor şi teroriştilor” din cauza refuzului de a oferi acces la informaţii serviciilor de securitate.

sursa www.zf.ro foto Daily Stormer

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved