In urma cu fix 30 de ani, Opel lansa un Kadett electric cu autonomie de 80 de kilometri – Hacker
sâm, Iul 11th, 2020

In urma cu fix 30 de ani, Opel lansa un Kadett electric cu autonomie de 80 de kilometri

  • Vehicul experimental
  • Motor electric de 22 CP
  • Autonomie de pana la 80 de kilometri

Constructorul german de automobile aniverseaza 30 de ani de la debutul vehiculului experimental Impuls I. Bazat pe modelul Kadett, acesta este considerat a fi stramosul actualului Corsa-e.

Daca in ziua de azi masinile cu sisteme de propulsie alternative, plug-in hybrid sau chiar 100% electrice, sunt ceva obisnuit si toti producatorii se lupta sa aiba asa ceva in gama, in urma cu trei decenii acestea existau doar ca niste vehicule experimentale.

Multa lume nu stie dar, in 1990, Opel lansa o masina electrica bazata pe modelul Kadett. Este vorba despre Impuls I, un vehicul experimental dezvoltat impreuna cu concernul energetic RWE si producatorul de baterii SAFT.

Masina era echipata cu un motor electric, alimentat la curent continuu, cu o putere de 16 kW, echivalentul a 22 de cai putere, suficient pentru a atinge 50 km/h in 10 secunde si o viteza de top de 100 km/h.

Inginerii au instalat un pachet de baterii nichel-cadmiu cu electrolit lichid, cu o capacitate de 14.3 kWh, iar autonomia ajungea pana la 80 de kilometri. Reincarcarea acumulatorilor dura circa 5 ore.

Opel a luat in calcul si comportamentul masinii, tocmai de aceea a amplasat bateriile, care cantareau 310 kilograme, atat in compartimentul motor cat si sub portbagaj, pentru o mai buna distributie a maselor.

Acum, la 30 de ani de la acel moment, Opel considera vehiculul experimental Impuls I ca fiind stramosul citadinei Corsa-e, unul dintre cele trei modele electrificate ale producatorului din Russelsheim. Celelalte doua sunt plug-in hybridul Grandland X si electrica Mokka-e.

Nemtii au insa planuri mari, in contextul in care pana in 2024 intentioneaza ca toata gama de modele sa fie electrificata.

sursa www.4tuning.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved