Google a lansat CHAT, rivalul iMessage, pentru utilizatorii de Android din Statele Unite ale Americii – Hacker
joi, Dec 19th, 2019

Google a lansat CHAT, rivalul iMessage, pentru utilizatorii de Android din Statele Unite ale Americii

Versiunea de iMessage a celor de la Google este disponibilă pentru utilizatorii de Android din SUA.

Serviciul de mesagerie lansat de Google se numește „Chat” și reprezintă o variantă îmbunătățită a Apple iMessage, pentru care utilizatorii trebuie să își facă un update al aplicației de mesagerie, scriu jurnaliștii de la BBC.

Până în prezent, acest serviciu a fost disponibil pentru userii din Marea Britanie, Franța și Mexic, iar în 2020 va fi lansat în mai multe zone importante.

La fel ca și iMessage, utilizatorii de Android pot opta dacă vor să folosească sau nu acest serviciu, însă vor avea nevoie de telefoane care folosesc serviciul RCS, adică Rich Communications Services, care înlocuiește vechiul SMS.

Asta înseamnă că pentru piața din SUA vorbim despre userii de Samsung (SSNLF) Messages, abonații de pe Sprint și US Cellular.

Marea diferență între serviciul acesta RCS și iMessage, WhatsApp și Signal, similare ca servicii oferite userilor, este lipsa de criptare pe care o poți regăsi în cazul exemplelor amintite.

În SUA, Verizon, AT&T și T-Mobile nu se pot conecta încă la serviciul RCS, însă vor să schimbe acest lucru în 2020.

sursa www.yoda.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved