Elon Musk s-a răzbunat, în sfârșit, pe șeful Roscosmos: „E o glumă din interior” – Hacker
mar, Iun 2nd, 2020

Elon Musk s-a răzbunat, în sfârșit, pe șeful Roscosmos: „E o glumă din interior”

În 2014, șeful programului spațial rus, Dmitry Rogozin, spunea că SUA ar putea folosi o trambulină pentru a lansa astronauți în spațiu, declarație care nu a fost uitată de Elon Musk. La momentul respectiv, America nu mai avea mijloace proprii pentru a face acest lucru, după retragerea din serviciu a navetelor spațiale, fiind nevoită să se bazeze pe ruși.

Elon Musk nu a uitat declarația lui Rogozin, iar la scurt timp după succesul misiunii Crew Dragon Demo-2, antreprenorul a declarat, într-o conferință de presă: „Trambulina funcționează”. „Este o glumă din interior”, a adăugat el.

Roscosmos, organizația de stat condusă de Rogozin, a minimalizat reușita SpaceX. „Nu prea înțelegem isteria cauzată de lansarea cu succes a navei Crew Dragon. S-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple cu mult timp în urmă”, a declarat Vladimir Ustimenko, purtător de cuvânt al Roscosmos, citat de Futurism.

Rogozin a acuzat, în trecut, SpaceX de lipsă de fair play. El a spus că americanii cer sancțiuni pentru Roscosmos și că au prețuri de dumping.

Elon Musk are o explicație simplă pentru prețurile mai mici cerute de compania sa. „Rachetele SpaceX sunt 80% reutilizabile, ale lor sunt 0%”, a declarat el.

Compania miliardarului a recuperat cu succes inclusiv racheta care a dus în spațiu capsula care îi avea la bord pe cei doi astronauți duși la bordul Stației Spațiale Internaționale.

sursa www.go4it.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved