Creatorul WhatsApp a finanțat concurența: Signal a primit o sumă astronomică – Hacker
sâm, Feb 24th, 2018

Creatorul WhatsApp a finanțat concurența: Signal a primit o sumă astronomică

Co-fondatorul WhatsApp a făcut o investiție de 50 de milioane de dolari în Signal, o aplicație securizată de chat care a fost îmbrățișată deja la nivel global.

Concurența în materie de aplicații de chat este una foarte acerbă, deși este evident faptul că există doi lideri de necontestat. Conform celor mai recente statistici, WhatsApp și Facebook Messenger gravitează amândouă în jurul valorii de 1,5 miliarde de utilizatori. Din urmă, vin Viber, Telegram și Signal.

Signal nu are foarte mulți utilizatori, dar și-a creat deja o imagine foarte bună la nivel global pentru eforturile pe care le face pe partea de criptare a conversațiilor. Pornind de la această premisă și de la faptul că este aplicația favorită a membrilor guvernului american, nu ar trebui să vină ca o surpriză runda de finanțare încheiată cu succes în urmă cu câteva zile.

Brian Acton este co-fondatorul WhatsApp și unul dintre cei care a avut cel mai mult de profitat în urma achiziției platformei de chat de către Facebook. Acton a părăsit compania lui Mark Zuckerberg în 2017, iar acum a decis să investească 50 de milioane de dolari în Signal. Anunțul a fost făcut printr-o postare pe blogul companiei de către directorul Moxie Marlinspike.

Cu aceeași ocazie, Marlinspike a confirmat înființarea Signal Foundation, o fundație nonprofit menită să pună accent pe securitatea datelor utilizatorilor. Această veste bună vine după mai multe luni de speculații legate de problemele financiare pe care le-a întâmpinat Signal încercând să genereze profit. Din acest motiv, actualizările au fost destul de rare, implementarea de funcții noi a fost amânată, la fel și mărirea numărului de angajați.

Cu banii primiți de la Acton, Moxie speră să se poată concentra mai mult pe îmbunătățirea aplicației Signal și pe ambițiile pe care le are pentru acest proiect. În trecut, și-a dedicat cea mai mare parte a atenției pentru a se revanșa în fața investitorilor. Deși este acum o parte a unei fundații nonprofit, pe termen lung, Signal va încerca să se autosusțină, chiar dacă nu este foarte clar cum va reuși acest lucru.

sursa playtech.ro foto The Hacker News

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved