Canalys: iPhone X este cel mai bine vândut smartphone în Europa. Nokia şi Xiaomi în top 5 producători – Hacker
lun, Mai 14th, 2018

Canalys: iPhone X este cel mai bine vândut smartphone în Europa. Nokia şi Xiaomi în top 5 producători

În ciuda faptului că piaţa de smartphone-uri în Europa la început de 2018 a scăzut cu 6,3% faţă de anul precedent, companii precum Hawei, Xiaomi şi HMD Global se bucură de un succes enorm, chiar neaşteptat în anumite cazuri. În acest timp, Samsung şi Apple înregistrează scăderi în vânzări, însă nu obligatoriu şi în încasări. Conform unui raport Canalys, Nokia este brandul cu numărul cinci în Europa, după mai puţin de un an de prezenţă pe această piaţă, în timp ce iPhone X a fost cel mai bine vândut telefon, în ciuda unei cereri în scădere.

Raportul Canalys prezintă primele cinci brand-uri de smartphone-uri ale primului trimestru din Europa, iar primele trei locuri erau foarte uşor de intuit. Samsung a livrat la început de 2018 15,2 milioane de smartphone-uri în această regiune, o scădere de 15,4% faţă de anul precedent, care îi asigură însă o cotă de piaţă de 33,1%. Apple a livrat „doar” 10,2 milioane de unităţi, o scădere de 5,4% şi o cotă totală de piaţă de 22,2%, în timp ce Huawei a livrat 7,4 milioane de unităţi, care reprezintă o creştere de 38,6% şi 16,1% din piaţă.

Cele două locuri de la final sunt însă surprinzătoare. Pe locul 4 este Xiaomi, cu 2,4 milioane de unităţi şi o cotă de piaţă de 5,3% şi Nokia cu 1,6 milioane şi o cotă de piaţă de 3,5%. Acestea din urmă nu erau prezente anul trecut în primul trimestru pe piaţă în mod oficial, aşa că nu au înregistrat creşteri.

În timp ce Samsung a pierdut o parte din piaţa low-end şi mid-range, compania a compensat în vânzări prin lansarea noului Galaxy S9, care a dus la o creştere a încasărilor cu 20% faţă de anul trecut. Apple a înregistrat o scădere pentru cererea de iPhone X la 25% din totalul dispozitivelor pe care le-a livrat, însă acesta reprezintă în continuare cel mai bine vândut model de pe piaţa din Europa. Tot 25% din totalul dispozitivelor Apple vândute au constat în modelele iPhone SE, iPhone 6 şi iPhone 6S, lansate în urmă cu mai mult de doi ani. Restul de 50% se împart între generaţiile iPhone 7 şi iPhone 8.

Creşterea de peste 30% înregistrată de Huawei s-a datorat seriei de dispozitive P, care au reprezentat cam 1 milion din cele 7,4 milioane de dispozitive vândute în Europa. Restul au fost modele mai modeste, cu preţuri mici. În consecinţă, încasările au crescut faţă de anul trecut cu doar 1,7%.

Motivul pentru care Xiaomi şi HMD Global s-au ridicat atât de repede în top au fost strategiile pentru penetrarea pieţelor europene. Producătorul chinez s-a folosit de distribuitorii locali precum ABC Data şi Ingram Micro pentru a ajunge în multe magazine retail, în timp ce HMD Global s-a folosit de relaţiile pe care le avea deja cu operatorii din vânzarea de feature phones pentru a livra în ofertele lor şi smartphone-uri.

Alte statistici interesante despre piaţa de smartphone-uri din Europa publicate de Canalys sunt legate de hardware-ul pe care dispozitivele vândute aici le au. 7,3 milioane de telefoane vândute la început de 2018 în această regiune au ecrane „înalte”, pe format 18:9 sau mai înalt, telefoanele Dual-SIM au înregistrat o creştere a cotei de piaţă de 8 procente, 82.7% dintre telefoanele vândute au 4 GB sau mai mult RAM, în timp ce dispozitivele dual-camera au înregistrat o creştere de 155% faţă de anul trecut, de la 5 milioane la 13 milioane.

Sursa: Canalys,via Android Police www.go4it.ro foto www.iphone8biz.com

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved